5 Mayıs 2010 Çarşamba

Hazırlıklar

Arkanıza yaslanıp bir düşünün. Bir hafta içinde toparlanıp altı aylığına başka bir ülkeye yaşamaya gideceksiniz....

Ne gibi hazırlıklar yapmak gerekir? Neler almak, nelerden kurtulmak, neleri halletmek gerekir? Her saniye aklınıza yeni bir şey geliyor değil mi?

Ömrümüz boyunca her tatilimize, her Türkiye'ye gidişimize tam olarak son anda karar verebildik biz. Sadece bir seferinde biletlerimizi aylar öncesinden alabildiğimizi biliyorum. Hatta bu durum o kadar vahimdir ki bundan bir kaç sene önce sabah karar verip, deli danalar gibi koşturarak bilet arayıp üç dört saat sonra uçağa bindiğim bile olmuştur. O yüzden bu verdiğimiz karar bünyede şok etkisi yaratmadı. Yılların verdiği "son an insanı olma" özelliği sayesinde hemen listelere başladım; alınacaklar, telefonlar, randevular...

Pazartesiden beri koşturup duruyoruz. Ailemizin minik ferdi sebebiyle gerektiği kadar hızlı hareket edemesek de, listedeki onlarca şeyden birazını hallettik bile. Bu seferkiler normal tatil zamanı işlerinden farklı çünkü tatile çıkarken insan en fazla yanına aldıklarının gideceği yerdeki havaya uyup uymayacağını düşünüyor. Bana en çok stres yapan bu durum neyse ki bu sefer hiç yok çünkü hemen hemen bütün kıyafetlerimizi götüreceğiz zaten. Bir de arada sırada Viyana'ya gelmeyi düşünüyoruz. En azından Evrim'in aşıları ve doktor kontrolü için gelmemiz lazım.

Haftasonuna dek pestilimiz çıkacak kesin. Bakalım parmağımı oynatmaya halim olacak mı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder